Partners

De verschillende deelprojecten van de visie binnenstad zijn samen met externe adviseurs en de stad opgepakt. Een waardevol proces, want met elkaar bepalen we de toekomst van de Deventer binnenstad.
Luchtfoto Deventer binnenstad
Luchtfoto Deventer binnenstad Bibliotheek Theater Bouwkunde

Filmhuis de Keizer

Filmhuis De Keizer toont films die cinematografisch, kunstzinnig, maatschappijkritisch of anderszins iets (meer) te bieden hebben voor een zo breed mogelijk publiek.

Samen met Theater Bouwkunde heeft het filmhuis plannen voor het samengaan in één culturele instelling: Hegius Film & Theater. Beoogde locatie is het voormalige Hegius gymnasium aan de Nieuwe Markt. Lees meer over projectplan Hegius Film & Theater op de website van het filmhuis.

Theater Bouwkunde

Theater Bouwkunde verzorgt meer dan 80 voorstellingen per jaar. Nieuwe theatermakers, (jeugd-) theater, cabaret, jazzmuziek, wereldmuziek, klassieke muziek, literaire manifestaties dragen bij aan de rijkdom van het culturele leven in Deventer.

Samen met Filmhuis De Keizer heeft Bouwkunde plannen voor het samengaan in één culturele instelling: Hegius Film & Theater. Beoogde locatie is het voormalige Hegius gymnasium aan de Nieuwe Markt. Voor projectplan: zie boven.

Openbare bibliotheek

De missie van de openbare bibliotheek laat zich samenvatten in drie kernwoorden: Kennis, ontwikkeling en verbeelding voor individu en samenleving.

Alice van Diepen – directeur van de Openbare Bibliotheek Deventer – over het plan voor een nieuwe bibliotheek. “Denk daarbij aan een bieb van de toekomst. Een plek waar mensen niet alleen boeken, cd’s en dvd’s lenen, maar waar mensen naartoe komen om te verblijven. Om mensen te ontmoeten, te studeren of achter een pc te kruipen. Nu hebben we dagelijks 800 tot 1000 bezoekers. De bibliotheek op de Brink is nu al uit z’n jasje gegroeid. Straks gaan we naar het dubbele aantal. Dat zorgt natuurlijk voor veel levendigheid in het gebied. En daarbij zoeken we zoveel mogelijk aansluiting met andere culturele en sociale organisaties en initiatieven.”

Download hier het Programma van Eisen bibliotheek.

NV Bergkwartier

NV Bergkwartier herstelt panden in de stad in oorspronkelijke historische staat. Ook beheren zij de verhuur van de panden als woon- en werkruimte. Bergkwartier denkt mee over de toekomstige ontwikkelingen in Deventer.